KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kalendarium

 

DATA

GRUPA

WYDARZENIA

LUTY 2019

27.02.20r.

II Jagódki

 

Tańce ludowe rejonu kieleckiego

25.02.20r.

II Jagódki

Obchody Dnia Kota

14.02.20r.

II Jagódki

Walentynki

13.02. 20 r.

II Jagódki

 

Pokaz baniek mydlanych

04.02.20r

II Jagódki

Bal karnawałowy

03.02.20r

II Jagódki

 

Obchody Dnia Kolorów - kolor niebieski

27.02.20r.

Grupa VII - Motylki

Koncert – „Tańce ludowe rejonu kieleckiego”

25.02.20r.

Grupa VII - Motylki

Dzień Kota

24.02.20r.

Grupa VII - Motylki

„Tańczące ptaki” – zajęcia z podstaw programowania i robotyki z wykorzystaniem klocków LEGO WEDO organizowane przez Fundację Nowoczesnej Edukacji w ramach projektu „MyśliMY i ProgramujeMY”

20.02.20r.

Grupa VII - Motylki

„Wulkan” – zajęcie badawcze

19.02.20r.

Grupa VII - Motylki

„Dinozaury” – zajęcie dydaktyczne o prehistorii

14.02.20r.

Grupa VII - Motylki

Walentynki – poczta walentynkowa

13.02. 20 r.

Grupa VII - Motylki

Pokaz baniek mydlanych

10.02.20r.

Grupa VII - Motylki

„Pacynka dla wcześniaka” – wykonanie pacynki                 w ramach Ogólnopolskiego Konkursu organizowanego przez Fundację Pomocy Dzieciom „Kolorowy Świat” na rzecz podopiecznych Ośrodka Otulinka (praca zbiorowa)

04.02.20r.

Grupa VII - Motylki

Bal Karnawałowy

03.02.20r

Grupa VII - Motylki

Dzień Kolorów – Niebieski

STYCZEŃ 2020 

07.01.20

III

Dzień koloru białego

08.01.20

III

Stolarnia

14.01.20

III

Magik

17.01.20

III

Dzień Babci i Dziadka

21.01.20

III

Jasełka gr.8

21.01.20

III

Warsztaty florystyczne

29.01.20

III

Dzień łamigłówek matematycznych

31.01.20

III

Teatr Kufer „Zając Wiercipięta”

31.01.2020r.

Grupa IV – Słoneczka

Teatrzyk „Zając Wiercipięta”

29.01.2020

Grupa IV – Słoneczka

Dzień łamigłówek matematycznych

28.01.2020r.

Grupa IV – Słoneczka

Warsztaty robienia pizzy w Pizza Eataliano

27.01.2020r.

Grupa IV – Słoneczka

Finał akcji „Góra Grosza”

23.01.2020r.

Grupa IV – Słoneczka

Spotkanie autorskie z Anną Paczuską

22.01.2020r.

Grupa IV – Słoneczka

Wizyta w przedszkolnej kuchni

21.01.2020r.

Grupa IV – Słoneczka

Przedstawienie jasełkowe w wykonaniu gr. VIII

17.01.2020r.

Grupa IV – Słoneczka

Dzień Babci i Dziadka

16.01.2020r.

Grupa IV - Słoneczka

Mały Masterchef – robimy ciasto „Domek”

14.01.2020r.

Grupa IV - Słoneczka

Magik

09.01.2020r.

Grupa IV - Słoneczka

Mama Adasia czyta bajki w ramach akcji „Cała Polska czyta Dzieciom”

09.01.2020r.

Grupa IV - Słoneczka

Stolarnia

31.01.2020

II

Zajęcia akrobatyczno – sportowe przeprowadzone przez tatę Kornela

31.01.2020

II

Udział teatrzyku „O zajączku wiercipiętce i jego leśnych przygodach

29.02.2020

II

Spotkanie z Panem Jurkiem prezentacja instrumentu saksofon

29.01.2020

II

Dzień Łamigłówek Matematycznych

27.01.2020

II

Udział w finale akcji Góra Grosza stworzenie razem z kolegami z innych grup góry grosza

24.01.2020

II

Prezentacja programu artystycznego z okazji Dnia Babci i Dziadka

21.01.2020

II

Obejrzenie Jasełek przygotowanych przez kolegów z gr 8 Żabki

9.01.2020

II

Udział w warsztatach Stolarskich

7.01.2020

II

Obchody Dnia Kolorów - kolor biały

13.01- 31.01.2020

II

Grupowy rodzinny przegląd plastyczny pt. „Wesołe instrumenty”, połączony ze stworzeniem kącika muzycznego w sali z instrumentów wykonanych przez dzieci z rodzicami

31.01.20r.

Grupa VII - Motylki

Teatrzyk – „Zająć Wiercipięta”

29.01.20r.

Grupa VII- Motylki

Dzień Łamigłówek Matematycznych

28.01.20r.

Grupa VII - Motylki

Wystawienie dla przedszkola „Dziadka do orzechów”

27.01.20r.

Grupa VII - Motylki

Finał „ Góry Grosza”

24.01.20r.

Grupa VII - Motylki

Uroczystość Dnia Babci i Dziadka – przedstawienie „Dziadek do orzechów”

21.01.20r.

Grupa VII - Motylki

„Jasełka”  w wykonaniu gr.VIII

14.01.20r.

Grupa VII - Motylki

Spotkanie z magikiem

08.01.20r.

Grupa VII - Motylki

Stolarnia

07.01.20r

Grupa VII- Motylki

Dzień Kolorów – Biały

 

GRUDZIEŃ 2019

19.12.19 r.

Zajączki

Warsztaty Bożonarodzeniowe

12.12.19 r.

Zajączki

Koncert muzyczny – „Hej kolęda, kolęda”

09.12.19 r.

Zajączki

Finansowy elementarz

06.12.19 r.

Zajączki

Wizyta św. Mikołaja

05.12.19 r.

Zajączki

Teatrzyk „Złe humory Pani Zimy”

03.12.19 r.

Zajączki

Wycieczka do fabryki bombek

03.12.19 r.

Zajączki

Wizyta przedstawiciela straży pożarnej  - poznanie wyposażenia strażaka

02.12.19 r.

Zajączki

- Wizyta przedstawicieli Orkiestry Marynarki Wojskowej – instrument dęty
- Dzień koloru zielonego

19.19.2019

II Jagódki 

Warsztaty Bożonarodzeniowe

17.12.2019

II Jagódki

Spotkanie z Panem Jurkiem – wspólne kolędowanie z grupą I (Wiewiórki)

16.12.2019

II Jagódki

Wycieczka do przedszkolnej kuchni

12.12.2019

II Jagódki 

Świąteczny Koncert

06.12.19r.

II Jagódki

Wizyta Świętego Mikołaja

05.12.2019 

II Jagódki

Udział w zimowym teatrzyku

03.12.2019

II Jagódki

Spotkanie z Panem Strażakiem

02.12.2019

II Jagódki

Dzień Koloru Zielonego – wspólne zabawy, w których kolorem przewodnim był Zielony

Grudzień

II Jagódki

Udział w akcji charytatywnej dla Domu Samotnej Matki w Chyliczkach oraz akacji „Szlachetna Paczka”

 

19.12.2019

Grupa IV - Słoneczka

Warsztaty świąteczne

17.12.2019

Grupa IV - Słoneczka

Dekorowanie świątecznych pierniczków.

12.12.2019

Grupa IV - Słoneczka

Koncert świąteczny

11.12.2019

Grupa IV - Słoneczka

Projekt edukacji kulinarnej „Mały Masterchef” -Pieczemy maślane ciasteczka

09.12.2019

Grupa IV - Słoneczka

Finansowy elementarz

06.12.2019

Grupa IV – Słoneczka

Spotkanie z Mikołajem

05.12.2019

Grupa IV – Słoneczka

Teatrzyk „Złe humory pani Zimy”

03.12.2019

Grupa IV - Słoneczka

Spotkanie ze Strażakiem

03.12.2019

Grupa IV - Słoneczka

Wspólne ubieranie choinki

02.12.2019

Grupa IV - Słoneczka

Dzień Koloru Zielonego

grudzień

Grupa IV - Słoneczka

Udział w akcji charytatywnej „Szlachetna Paczka”

grudzień

Grupa IV - Słoneczka

Udział w akcji charytatywnej dla Domu Samotnej Matki w Chyliczkach.

 

19.12.19r.

Grupa VIII - Żabki

Warsztaty świąteczne dla Rodziców i Dzieci

18.12.19r.

Grupa VIII - Żabki

Wycieczka autokarowa do Teatru Guliwer na przedstawienie pt. „Gwiazdka”

12.12.19r.

Grupa VIII - Żabki

Koncert Świąteczny

09.12.19r.

Grupa VIII - Żabki

Finansowy Elementarz

06.12.19r.

Grupa VIII - Żabki

Wizyta Św. Mikołaja

05.12.19r.

Grupa VIII - Żabki

Teatrzyk – „Złe humory pani Zimy”

03.12.19r.

Grupa VIII - Żabki

Wspólne ubieranie choinki

03.12.19r.

Grupa VIII - Żabki

Spotkanie ze Strażą Pożarną

grudzień

Grupa VIII - Żabki

Udział w akcji charytatywnej „Szlachetna Paczka”

grudzień

Grupa VIII - Żabki

Udział w akcji charytatywnej na rzecz Domu Samotnej Matki w Chyliczkach

02.12.19r.

Grupa VIII - Żabki

Dzień Kolorów – zielony

19.12.19r.

Grupa VII - Motylki

Warsztaty świąteczne

18.12.19r.

Grupa VII - Motylki

Wycieczka autokarowa do Teatru Guliwer na przedstawienie „Gwiazdka”

12.12.19r.

Grupa VII - Motylki

Koncert Świąteczny

09.12.19r.

Grupa VII - Motylki

Finansowy Elementarz

09.12.19r.

Grupa VII - Motylki

Udział w plastycznym konkursie rodzinnym na najpiękniejszą kartkę bożonarodzeniową – Łukasz, Lena, Jaś B., Nina

06.12.19r.

Grupa VII - Motylki

Mikołajki - wizyta Św. Mikołaja

05.12.19r.

Grupa VII - Motylki

Teatrzyk – „Złe humory pani Zimy”

04.12.19r.

Grupa VII -Motylki

Wspólne ubieranie choinki w naszej sali

03.12.19r.

Grupa VII - Motylki

Spotkanie ze Strażą Pożarną

02.12.19r.

Grupa VII - Motylki

„Pola nadziei” – wykonanie kartek bożonarodzeniowych dla chorych z hospicjum (Lena, Nina)

02.12.19r.

Grupa VII - Motylki

Udział w akcji charytatywnej „Szlachetna Paczka” oraz w akcji charytatywnej na rzecz Domu Samotnej Matki w Chyliczkach

02.12.19r.

Grupa VII - Motylki

Dzień Kolorów – zielony

LISTOPAD 2019

04.11.2019

Zajączki - X

Dzień koloru pomarańczowego w przedszkolu – Święto dyni

05.11.2019

Zajączki – X

Dzień postaci z bajek

08.11.2019

Zajączki – X

Święto Niepodległości

12.11.2019

Zajączki – X

Spotkanie z policjantem

13.11.2019

Zajączki – X

Straż miejska z wizytą w przedszkolu

28.11.2019r.

Grupa IV - Słoneczka

Audycja muzyczna „Od ucha do ucha”

25.11.2019r.

Grupa IV – Słoneczka

Dzień Pluszowego Misia

22.11.2019r.

Grupa IV – Słoneczka

Wycieczka do Fabryki Bombek

21.11.2019r.

Grupa IV – Słoneczka

Czytanie bajek przez mamę Gabrysi w ramach akcji „Cała Polska Czyta Dzieciom”

21.11.2019r.

Grupa IV – Słoneczka

Teatrzyk „Zuzia w Krainie Czarów”

20.11.2019r.

Grupa IV - Słoneczka

Realizacja programu kulinarnego „Mały Masterchef” – przygotowywanie syropu

20.11.2019r.

Grupa IV – Słoneczka

Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka

15.11.2019r.

Grupa IV – Słoneczka

Sensoryczny piątek – ścieżka z darów jesieni

12.11.2019r.

Grupa IV - Słoneczka

Spotkanie z policjantami z Wydziału Ruchu Drogowego

08.11.2019r.

Grupa IV - Słoneczka

Dzień Niepodległości

08.11.2019r.

Grupa IV - Słoneczka

Gliniarnia

05.11.2019r.

Grupa IV - Słoneczka

Dzień Postaci z Bajek

04.11.2019r.

Grupa IV - Słoneczka

Dzień Koloru Pomarańczowego

29.11.2019 r.

IX „Jeżyki”

„Ucho do ucha” – bajka muzyczna pt. „O rybaku i złotej rybce”

28.11.2019 r.

IX „Jeżyki”

Występ na V Ursynowskim Przeglądzie Tanecznym

28.11.2019 r.           

IX „Jeżyki”

Czytanie bajek przez brata Lilki, absolwenta naszego przedszkola

27.11.2019 r.

IX „Jeżyki”

Rozstrzygnięcie dzielnicowego konkursu „Pyza na Mazowszu”  - Maks zdobył II miejsce

27.11.2019 r.

IX „Jeżyki”

Czytanie bajek przez mamę Matyldy

26.11.2019 r.

IX „Jeżyki”

Rozstrzygnięcie dzielnicowego konkursu „Liczymy na spacerze” – Kalinka zdobyła I miejsce

25.11.2019 r.

IX „Jeżyki”

Dzień Pluszowego Misia

21.11.2019 r.

IX „Jeżyki”

Rozstrzygnięcie międzydzielnicowego konkursu „Jesienne liście” – Andrzejek zdobył I miejsce

21.11.2019 r.

IX „Jeżyki”

Teatrzyk „Zuzia w Krainie Czarów”

20.11.2019 r.

IX „Jeżyki”

Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka

18.11.2019 r.

IX „Jeżyki”

Dzielnicowy konkurs „Bardziej podobni niż różni”

15.11.2019 r.

IX „Jeżyki”

Wycieczka do „Multikina”

13.11.2019 r.

IX „Jeżyki”

Spotkanie z funkcjonariuszem Straży Miejskiej

12.11.2019 r.

IX „Jeżyki”

Koncert zespołu „Mazowsze” w Otrębusach – „Polskie tańce narodowe”

08.11.2019 r.

IX „Jeżyki”

„Hymn dla Niepodległej” – odśpiewanie hymnu przez wszystkie przedszkolaki

07.11.2019 r.

IX „Jeżyki”

Warsztaty ceramiczne

06.11.2019 r.

IX „Jeżyki”

Wystawa malarstwa – zajęcia edukacyjne z grupą „Zajączków”

05.11.2019 r.

IX „Jeżyki”

Dzień postaci z bajek – bajka „Kot w butach”

04.11.2019 r.

IX „Jeżyki”

Dzień koloru pomarańczowego – „Święto dyni”

 

28.11.19r.

Grupa VII - Motylki

Audycja muzyczna „Ucho do ucha” – bajka muzyczna „O rybaku i złotej rybce”

27.11.19r.

Grupa VII - Motylki

Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego „Pyza na Mazowszu”- zajęcie przez Ninę I miejsca  w grupie 6-latków

26.11.19r.

Grupa VII - Motylki

Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego „Liczymy na spacerze” – zajęcie przez Jasia B. II miejsca w grupie  6-latków

26.11.19r.

Grupa VII - Motylki

Udział w akcji charytatywnej „Szlachetna Paczka”

25.11.19r.

Grupa VII - Motylki

Udział w akcji „Góra Grosza”

25.11.19r.

Grupa VII - Motylki

Dzień Pluszowego Misia

21.11.19r.

Grupa VII -Motylki

Teatrzyk Kufer – „Zuzia w krainie czarów”

20.11.19r.

Grupa VII - Motylki

Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka z Unicef – zajęcie dydaktyczne o prawach dzieci

20/21.11.19r

Grupa VII - Motylki

Dzień otwarty w przedszkolu – indywidualne spotkania z rodzicami

18.11.19r.

Grupa VII - Motylki

Rozstrzygnięcie konkursu „Bardziej podobni niż różni” w Urzędzie Dzielnicy Ursynów (Lena, Filip)

15.11.19r.

Grupa VII - Motylki

Spotkanie ze Strażą Miejską – numery alarmowe

12.11.19r.

Grupa VII - Motylki

Wycieczka do Matecznika Mazowsza w Otrębusach – widowisko edukacyjne „Fantazja polska – polskie tańce narodowe”

08.11.19r.

Grupa VII- Motylki

Udział w konkursie plastycznym „Liczymy na spacerze” (Jaś B.)

08.11.19r.

Grupa VII - Motylki

Gliniarnia

08.11.19r.

Grupa VII - Motylki

Święto Niepodległości – wspólne śpiewanie hymnu

07.11.19r.

Grupa VII - Motylki

Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego „Jesienne liście” – zajęcie przez Lenę II miejsca w grupie 6-latków

05.11.19r.

Grupa VII - Motylki

Dzień Postaci z Bajek – Czerwony Kapturek

04.11.19r.

Grupa VII- Motylki

Dzień Kolorów – Pomarańczowy

 

27.11.2019

 

II Jagódki

Udział w warsztatach z Sensoplastyki

25.11.2019.

II Jagódki

Odchody Światowego Dnia Plusowego Misia

22.11.2019.

 

II Jagódki

Czytanie bajek przez mamę Krysi

21.11.2019

 

II Jagódki

Udział  w teatrzyku

12.11.2019.

II Jagódki

Spotkanie z Panią Policjantką z Drogówki utrwalenie Zasad bezpieczeństwa na ulicy

8.11.2019

 

II Jagódki

Odśpiewanie Hymnu Narodowego razem z kolegami i koleżankami z innych grup oraz Paniami i pracownikami Przedszkola

7.11.2019

 

II Jagódki

Udział w warsztatach gliniarskich wykonanie ozdób

5.11.2019.

II Jagódki

Obchody Dnia Postaci z Bajek- wspólne zabawy taneczne i integracyjne z kolegami i koleżankami z gr I Wiewiórki

4.11.2019

II Jagódki

Obchody Dnia Pomarańczowego

 

PAŹDZIERNIK 2019

30.10.2019

Zajączki - X

Sowy w przedszkolu

24.10.2019

Zajączki – X

Tańce ludowe w przedszkolu – poznawanie muzyki i ubiorów z Podhala

22.10.2019

Zajączki – X

„Muzeum” w przedszkolu – zorganizowanie wystawy z reprodukcjami obrazów

17.10.2019

Zajączki – X

Koncert muzyczny – klasyka w przedszkolu, poznanie instrumentu muzycznego – klarnetu

14.10.2019

Zajączki – X

Dzień Edukacji Narodowej

11.10.2019

Zajączki – X

Wycieczka na Stare Miasto

08.10.2019

Zajączki – X

Sadzimy tulipany

07.10.2019

Zajączki – X

Dzień koloru czerwonego

04.10.2019

Zajączki - X

Dogoterapia – wizyta psa rasy samojed.

 

03.10.2019

IX

Wycieczka do CSW.

04.10.2019

IX

Zajęcia edukacyjne - Dogoterapia.

10.10.2019

IX

Czytanie książki przez mamę Matyldy Be.

 14..10.2019

IX

Słodki poczęstunek przygotowany przez Rodziców z okazji Dnia Edukacji Narodowej.

17.10.2019

IX

Koncert muzyki poważnej.

 

18.10.2019

IX

Próbna ewakuacja.

23.10.2019

IX

Czytanie książki przez mamę Michała N.

24.10.2019

IX

Tańce ludowe – Tańce góralskie z Podhala.

30.10.2019

IX

Zajęcia przyrodniczo-edukacyjne – Sowy.

 

28.10.2019

VIII Żabki

Sowy w Przedszkolu

24.10.2019

VIII Żabki

 

Tańce góralskie – udział w koncercie

23.10.2019

VIII Żabki

Badanie słuch

18.10.2019

 

VIII Żabki

 

Straż pożarna – próbna ewakuacja

17.10.2019

VIII Żabki

 

Koncert- bajka muzyczna „Piotruś i wilk” Piotra Czajkowskiego

07.10.2019

VIII Żabki

 

Dzień Koloru Czerwonego – wspólne zabawy

04.10.2019

VIII Żabki

Dogoterapia

02.10.2019

VIII Żabki

Sadzenie cebulek tulipanów

29.10.2019

II Jagódki

Sowy w Przedszkolu

24.10.2019

II Jagódki

Tańce góralskie – udział w koncercie, poznanie góralskich obyczajów

21.10.2019

II Jagódki

Czytanie bajek przez mamę Adasia

18.10.2019

II Jagódki

Straż pożarna – próbna ewakuacja

17.10.2019

II Jagódki

1)      Koncert- bajka muzyczna „Piotruś i wilk” Piotra Czajkowskiego

2)      Czytanie bajek przez mamę Asi

07.10.2019

II Jagódki

Dzień Koloru Czerwonego – wspólne zabawy, w których kolorem przewodnim był czerwony

04.10.2019

II Jagódki

Dogoterapia

29.10.2019

Grupa III  Biedronki

Sowy w Przedszkolu

24.10.2019

Grupa III  Biedronki

Tańce góralskie

18.10.2019

Grupa III  Biedronki

Straż pożarna

17.10.2019

Grupa III  Biedronki

Koncert muzyczny „Piotruś i wilk”

4.10.2019

Grupa III Biedronki

Dogoterapia

 

29.10.2019

Grupa VII - Motylki

Spotkanie z sowami

28.10.2019

Grupa VII - Motylki

Udział w konkursie plastycznym „Pyza na Mazowszu” (Nina)

24.10.2019

Grupa VII - Motylki

Koncert – Folklor góralski

23.10.2019

Grupa VII - Motylki

„Eko –zajęcia z Enfosiem” – zajęcie przeprowadzone w ramach konkursu ekologicznego organizowanego przez NFOŚ

22.10.2019

Grupa VII- Motylki

Badanie słuchu 6-latków

18.10.19

Grupa VII - Motylki

Próbna Ewakuacja

17.10.2019

Grupa VII - Motylki

Koncert- bajka muzyczna „Piotruś i wilk” Piotra Czajkowskiego

15.10.2019

Grupa VII - Motylki

Wycieczka piesza do Szkoły Podstawowej Nr 340 – II Międzynarodowy Dzień Plecaka – udział w warsztatach plastycznych w szkolnej bibliotece oraz w warsztatach „Kreatywny ul”

14.10.2019

Grupa VII - Motylki

Udział w konkursie plastycznym „Jesienne liście” (Lena)

09.10.2019

Grupa VII- Motylki

„Nie chcemy chorować” – scenariusz zajęcia w ramach programu profilaktyki chorób zakaźnych „Wiem więcej, mniej choruję”

08.10.2019

Grupa VII - Motylki

Zajęcie dydaktyczne – „Nasza Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej”

07.10.2019

Grupa VII- Motylki

Dzień Kolorów – Czerwony

07.10.2019

Grupa VII - Motylki

Zbiórka dla zwierząt –podopiecznych Fundacji „Tymczasy”

04.10.2019

Grupa VII- Motylki

„Kiszenie ogórków” zajęcie badawcze – obserwacja procesu fermentacji

04.10.2019

Grupa VII - Motylki

Dogoterapia

03.10.2019

Grupa VII - Motylki

Stworzenie jesiennego kącika przyrody

02.10.2019

Grupa VII- Motylki

Sadzenie cebulek tulipanów w ogrodzie przedszkolnym

 

30.10.2019

Grupa IV - Słoneczka

Spotkanie z sowami

25.09.2019

Grupa IV–Słoneczka

Jesienna sesja zdjęciowa

24.10.2019

Grupa IV – Słoneczka

Tańce ludowe

18.10.2019

Grupa IV – Słoneczka

Próbna ewakuacja

Spotkanie ze Strażą Pożarną

17.10.2019

Grupa IV – Słoneczka

Koncert

14.10.2019

Grupa IV – Słoneczka

Urodziny Agi S.

11.10.2019

Grupa IV - Słoneczka

Realizacja programu kulinarnego „Mały Masterchef” – przygotowywanie soków owocowo - warzywnych

09.10.2019

Grupa IV – Słoneczka

Urodziny Karoliny

07.10.2019

Grupa IV – Słoneczka

Dzień Koloru Czerwonego

04.10.2019

Grupa IV - Słoneczka

Sadzenie cebulek tulipanów

03.10.2019

Grupa IV - Słoneczka

Dogoterapia

01.10.2019

Grupa IV - Słoneczka

Spotkanie z panem Arkiem obserwatorem ptaków

 

WRZESIEŃ 2019

20.09.19 r.

X - Zajączki

Dzień Przedszkolaka

12.09. i 19.09.19 r.

X - Zajączki

Warsztaty psychologiczne „Garść radości i szczypta złości”

16.09.19 r.

X - Zajączki

Międzynarodowy Dzień Kropki – święto kreatywności

 

10.09.2019

IX

Czytanie bajek przez mamę Kalinki.

17.09.2019

IX

Warsztaty psychologiczne - „Garść radości, szczypta złości”.

    19.09.2019

IX

Wycieczka do Kawęczyna – „Gościniec-Wiecha”.

    20.09.2019

IX

Dzień Przedszkolaka.

    24.09.2019

IX

Warsztaty psychologiczne -”Garść radości, szczypta złości”.

25.09.2019

IX

Czytanie bajek przez mamę Kalinki.

 

 09.2019

Grupa VIII- Żabki

„Stop nietolerancji” – warsztaty psychologiczne cz.1,2

20.09.2019

Grupa VIII- Żabki

Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka – zabawy integracyjne muzyczno-ruchowe z grupą VII

17.09.2019

Grupa VIII - Żabki

Numery alarmowe – zajęcia z elementem dramy, odgrywanie scenek

18.09.2019

Grupa VIII - Żabki

„Od ziarenka do bochenka” – wycieczka do Kawęczyna

03.09.2019

Grupa VIII- Żabki

Kodeks w naszej grupie – tworzymy i utrwalamy zasady w naszej grupie

 

25.09.2019

Grupa VII- Motylki

„Niewidzialne zarazki” – scenariusz zajęcia w ramach realizacji programu profilaktyki chorób zakaźnych „Wiem więcej, mniej choruję”

23.09.2019

Grupa VII - Motylki

„Stop nietolerancji” – warsztaty psychologiczne cz.2

20.09.2019

Grupa VII- Motylki

Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka – zabawy integracyjne muzyczno-ruchowe, pochód po przedszkolu

19.09.2019

Grupa VII - Motylki

Numery alarmowe – zajęcia z elementem dramy, odgrywanie scenek

18.09.2019

Grupa VII - Motylki

„Od ziarenka do bochenka” – wycieczka do Kawęczyna

13.09.2019

Grupa VII - Motylki

„Stop nietolerancji” – warsztaty psychologiczne cz1.

04.09.2019

Grupa VII- Motylki

„Nasz kodeks” – stworzenie grupowych zasad zachowania

 

26.09.2019

Grupa VI – Pszczółki

„Garść radości, szczypta złości” - warsztaty psychologiczne

20.09.2019

Grupa VI – Pszczółki

Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka – zabawy integracyjne muzyczno-ruchowe

19.09.2019

Grupa VI - Pszczółki

„Od ziarenka, do bochenka”- wycieczka do Kawęczyna

13.09.2019

Grupa VI - Pszczółki

Dzień gier planszowych – zabawa stolikowa z dziećmi oraz rodzicami

 

25.09.2019

Grupa IV - Słoneczka

Urodziny Adasia

20.09.2019.

Grupa IV - Słoneczka

Dzień Przedszkolaka

16.09.2019.

Grupa IV - Słoneczka

Realizacja projektu edukacyjnego „Z plecakiem przez Polskę”

08.09.2019

Grupa IV - Słoneczka

Urodziny Krzysia

04.09.2019

Grupa IV - Słoneczka

Urodziny Matiego

02.09.2019

Grupa IV - Słoneczka

Urodziny Julki

 

20.09.2019

Grupa III  Biedronki

Dzień Przedszkolaka

04.09.2019

Grupa III Biedronki

Zebranie organizacyjne z Rodzicami