Jadłospis
PONIEDZIAŁEK 22.02.2021
ŚNIADANIE: PŁATKI JĘCZMIENNE (1) NA MLEKU (7) 200 ML, CHLEB ŻYTNI 20 G (1), MASŁO 5 G (7), SZYNKA HETMAŃSKA 15 G, OGÓREK ZIELONY 12 G, HERBATA WIŚNIOWA 200 ML
II ŚNIADANIE: MELON 60 G
ZUPA: Z CUKINIĄ I ZIEMNIAKAMI 250 ML (9)
II DANIE: KASZA WIEJSKA GOTOWANA 150 G (1), SCHAB WIEPRZOWY DUSZONY W SOSIE CHRZANOWYM 60 G, SURÓWKA Z KAPUSTY CZERWONEJ, JABŁKIEM I JOGURTEM 100 G (7), KOMPOT MALINOWY 200 ML
PODWIECZOREK: MINI GRAHAMKA 20 G (1), MASŁO 5 G (7), SZYNKA SŁONECZNA 15 G, RUKOLA 3 G, KAKAO 150 ML (7)
WTOREK 23.02.2021
ŚNIADANIE: KAWA INKA 200 ML (7), CHLEB WIELOZIARNISTY 20 G (1), CHLEB CHŁOPSKI 20 G (1), MASŁO 10 G, STÓŁ SZWEDZKI: SZYNKA SZLACHECKA 15 G, HUMMUS Z CIECIERZYCY 40 G (WYRÓB WŁASNY) (6), PAPRYKA ŻÓŁTA 12 G, SAŁATA KARBOWANA 5 G
II ŚNIADANIE: BANAN 85 G
ZUPA: BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM I ZIEMNIAKAMI 250 ML (3,7,9)
II DANIE: RYŻ BRĄZOWY GOTOWANY 150 G, POTRAWKA Z KURCZAKA, MARCHEWKĄ I GROSZKIEM 60 G, BROKUŁ GOTOWANY 100 G KOMPOT ZE ŚLIWEK 200 ML
PODWIECZOREK: BUŁKA WAWERSKA 35 G (1), MASŁO 5 G (7), SEREK WANILIOWY 40 G (WYRÓB WŁASNY), HERBATA TRUSKAWKOWA 200 ML
ŚRODA 24.02.2021
ŚNIADANIE: BAWARKA 200 ML (7), MINI KAJZERKA 20 G (1), MASŁO 5 G (7), SER ŻÓŁTY STARTY 20 G (7), KIEŁBASKI Z SZYNKI NA CIEPŁO 80 G, RZODKIEWKA 12 G
II ŚNIADANIE: JABŁKO 60 G
ZUPA: ZACIERKOWA 250 ML (1,9)
II DANIE: ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM GOTOWANE 150 G, PULPET UDŹCA INDYKA 60 G (1,3), SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ, KUKURYDZY, CZERWONEJ PAPRYKI I CEBULKI 100 G, KOMPOT OWOCOWY 200 ML
PODWIECZOREK: KASZA MANNA Z MIODEM 210 G (1,7), HERBATA WIŚNIOWA 200 ML
CZWARTEK 25.02.2021
ŚNIADANIE: KAKAO NA MLEKU 200 ML (7), CHLEB JAGLANY 20 G(1), CHLEB JESIENNY 20 G (1), MASŁO 5 G (7), STÓŁ SZWEDZKI: PASTA MARCHEWKOWA 35 G, SZYNKA KRUCHA 15 G, CYKORIA 12 G, ROSZPONKA 3 G
II ŚNIADANIE: GRUSZKA 80 G
ZUPA: GULASZOWA Z ZIEMNIAKAMI 250 ML (9)
II DANIE: NALEŚNIKI (1,3,7) Z SEREM BIAŁYM (7) 260 G Z JEŻYNAMI, JAGODAMI I TRUSKAWKAMI I JOGURTEM (7) 50 G, WODA Z CYTRYNĄ 200 ML
PODWIECZOREK: CHLEB BAROWY Z MAKIEM 20 G (1), MASŁO 5 G (7), POLĘDWICA GOBARTO 15 G, RZODKIEW BIAŁA 12 G, KALAREPA DO GRYZIENIA 20 G, HERBATA MIĘTOWA 200 ML
PIĄTEK 26.02.2021
ŚNIADANIE: PŁATKI ŻYTNIE (1) NA MLEKU (7) 200 ML, CHLEB BEZ DROŻDŻY 20 G (1), MASŁO 5 G (7), SZYNKA OD SZWAGRA 15 G , CUKINIA 10 G, HERBATA OWOCE SADU 200ML
II ŚNIADANIE: MANDARYNKA 60 G
ZUPA: KRUPNIK 250 ML (1,9)
II DANIE: ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM 150 G, KOTLET RYBNY PIECZONY Z MIRUNY 60 G (1,3,4), BUKIET WARZYW NA PARZE 100 G, KOMPOT WIELOWOCOWY 200 ML
PODWIECZOREK: MINI GRAHAMKA 35 G (1), MASŁO 5 G (7), TWAROŻEK ZE SZCZYPIORKIEM 40 G (7), HERBATA MALINOWA 200 ML
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC NIEZNACZNEJ MODYFIKACJI.
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
W wędlinach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, pieprz cytrynowy, kolendra. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.