KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 06.07.2020

 

ŚNIADANIE: PŁATKI ŻYTNIE (1) NA MLEKU (7) 200 ML, CHLEB ZDROWIE 20 G (1), MASŁO 5 G (7), SZYNKA Z LIŚCIEM 15 G, ROSZPONKA 8 G, HERBATA LEŚNA 200 ML

II ŚNIADANIE: ARBUZ 60 G

ZUPA:  KOPERKOWA 250 ML (9)

II DANIE:KASZA GRYCZANA GOTOWANA 150 G (1), MIĘSKO WIEPRZOWE DROBNO KROJONE W SOSIE MUSZTARDOWYM 60 G (10), SURÓWKA Z OGÓRKA ZIELONEGO, CEBULKI I RZODKIEWKI 100 G, WODA Z CYTRYNĄ 200 ML

PODWIECZOREK: MINI KAJZERKA 20 G (1), MASŁO 5 G (7), KIEŁBASA KRAKOWSKA 15 G, CYKORIA 12 G, KAWA ZBOŻOWA 150 ML (7)

WTOREK 07.07.2020

 

ŚNIADANIE: CIEPŁE MLEKO 200 ML (7), CHLEB WIELOZIARNISTY 20 G (1), CHLEB SŁONECZKO 20 G (1), MASŁO 10 G (7), SER ŻÓŁTY 20 G (7), SZYNKA Z LIŚCIEM 15 G, CUKINIA 12 G

II ŚNIADANIE: BANAN 65 G

ZUPA:  POROWO – ZIEMNIACZANA 250 ML (9)

II DANIE: RYŻ BIAŁY GOTOWANY 150 G Z JABŁKIEM, SEREM BIAŁYM I JOGURTEM (7) 160 G, KOMPOT OWOCOWY 200 ML

PODWIECZOREK: CHLEBEK BALTONOWSKI 20 G (1), MASŁO 5 G (7), SZYNKA OKOPCONA 15 G, SAŁATA KARBOWANA KOLOROWA 5 G, HERBATA MIĘTOWA 200 ML

ŚRODA 08.07.2020

 

ŚNIADANIE: MAKARON GWIAZDKI (1) NA MLEKU (7) 200 ML, CHLEB CHŁOPSKI 20 G (1), MASŁO 5 G (7), SZYNKA ZŁOCISTA 15 G, POMIDOR 12 G, HERBATA MALINOWA 200 ML

II ŚNIADANIE: GRUSZKA 60 G

ZUPA:  LETNIA (GROSZEK, KALAFIOR) 250 ML (9)

II DANIE:ZIEMNIAKI GOTOWANE Z KOPERKIEM 150 G, KOTLET MIELONY WIEPRZOWY SMAŻONY 60 G (1,3), MARCHEWKA Z GROSZKIEM GOTOWANA 100 G, KOMPOT PORZECZKOWY 200 ML

PODWIECZOREK: MINI KAJZERKA 20 G (1), JAJKO ZE SZCZYPIORKIEM 35 G, BAWARKA 150 ML (7)

CZWARTEK  09.07.2020

 

ŚNIADANIE: KAKAO 200 ML (7), CHLEB ŻYTNI 20 G (1), CHLEB BALTONOWSKI 20 G (1), MASŁO 10 G (7), SZYNKA JAK ZE WSI 15 G, SEREK BIAŁY Z ZIOŁAMI 40 G (7),  RZODKIEWKA 10 G

II ŚNIADANIE: KALAREPA DO GRYZIENIA 25 G

ZUPA:  Z ZIELONEJ FASOLKI SZPARAGOWEJ 250 ML (9)

II DANIE: MIX KASZ GOTOWANY 150 G (1), PIERŚ Z KURCZAKA DUSZONA 60 G, BUKIET WARZYW 100G, KOMPOT OWOCOWY 200 ML

PODWIECZOREK: KASZA MANNA (1) NA MLEKU (7) Z CZARNĄ PORZECZKĄ 200 G, HERBATA OWOCE SADU 200 ML

PIĄTEK  10.07.2020

 

ŚNIADANIE: PŁATKI JAGLANE (1) NA MLEKU (7) 200 ML,  CHLEB BEZ DROŻDŻY 20 G (1), MASŁO 5 G (7), SZYNKA HETMAŃSKA 15 G, RZODKIEW BIAŁA 12 G, HERBATA LEŚNA 200 ML

II ŚNIADANIE: GRUSZKA 45 G

ZUPA:  PAZIBRODA 250 ML (9)

II DANIE:  ZIEMNIAKI GOTOWANE Z KOPERKIEM 150 G, KOTLET RYBNY Z PIECA 60 G (1,3,4), SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA 100 G,  LEMONIADA 200 ML

PODWIECZOREK: CHLEB BAROWY 20 G (1), MASŁO 5 G (7), SZYNKA WIEJSKA 15 G, RUKOLA 8 G, HERBATA WIŚNIOWA 200 ML

JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC NIEZNACZNEJ MODYFIKACJI.

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:
  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

W wędlinach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, pieprz cytrynowy, kolendra. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.