KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 22.02.2021

ŚNIADANIE: PŁATKI JĘCZMIENNE (1) NA MLEKU (7) 200 ML, CHLEB ŻYTNI 20 G (1), MASŁO 5 G (7), SZYNKA HETMAŃSKA 15 G, OGÓREK ZIELONY 12 G, HERBATA WIŚNIOWA 200 ML

II ŚNIADANIE: MELON 60 G

ZUPA: Z CUKINIĄ I ZIEMNIAKAMI 250 ML (9)

II DANIE: KASZA WIEJSKA GOTOWANA 150 G (1), SCHAB WIEPRZOWY DUSZONY  W SOSIE CHRZANOWYM 60 G, SURÓWKA Z KAPUSTY CZERWONEJ, JABŁKIEM I JOGURTEM 100 G (7), KOMPOT MALINOWY 200 ML

PODWIECZOREK: MINI GRAHAMKA 20 G (1), MASŁO 5 G (7), SZYNKA SŁONECZNA 15 G, RUKOLA 3 G, KAKAO 150 ML (7)

WTOREK 23.02.2021

ŚNIADANIE: KAWA INKA 200 ML (7), CHLEB WIELOZIARNISTY 20 G (1), CHLEB CHŁOPSKI 20 G (1), MASŁO 10 G, STÓŁ SZWEDZKI: SZYNKA SZLACHECKA 15 G, HUMMUS Z CIECIERZYCY 40 G (WYRÓB WŁASNY) (6), PAPRYKA ŻÓŁTA 12 G, SAŁATA KARBOWANA 5 G

II ŚNIADANIE: BANAN 85 G

ZUPA:  BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM I ZIEMNIAKAMI 250 ML (3,7,9)

II DANIE: RYŻ BRĄZOWY GOTOWANY 150 G, POTRAWKA Z KURCZAKA, MARCHEWKĄ I GROSZKIEM 60 G, BROKUŁ GOTOWANY 100 G KOMPOT ZE ŚLIWEK 200 ML

PODWIECZOREK: BUŁKA WAWERSKA 35 G (1), MASŁO 5 G (7), SEREK WANILIOWY 40 G (WYRÓB WŁASNY), HERBATA TRUSKAWKOWA 200 ML

ŚRODA 24.02.2021

ŚNIADANIE: BAWARKA 200 ML (7), MINI KAJZERKA 20 G (1), MASŁO 5 G (7), SER ŻÓŁTY STARTY 20 G (7), KIEŁBASKI Z SZYNKI NA CIEPŁO 80 G, RZODKIEWKA 12 G

II ŚNIADANIE: JABŁKO 60 G

ZUPA: ZACIERKOWA 250 ML (1,9)

II DANIE: ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM GOTOWANE 150 G, PULPET UDŹCA INDYKA 60 G (1,3), SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ, KUKURYDZY, CZERWONEJ PAPRYKI I CEBULKI 100 G, KOMPOT OWOCOWY 200 ML

PODWIECZOREK: KASZA MANNA Z MIODEM 210 G (1,7), HERBATA WIŚNIOWA 200 ML

CZWARTEK 25.02.2021

ŚNIADANIE: KAKAO NA MLEKU 200 ML (7), CHLEB JAGLANY 20 G(1), CHLEB JESIENNY 20 G (1), MASŁO 5 G (7), STÓŁ SZWEDZKI: PASTA MARCHEWKOWA 35 G, SZYNKA KRUCHA 15 G, CYKORIA 12 G, ROSZPONKA 3 G

II ŚNIADANIE: GRUSZKA 80 G

ZUPA: GULASZOWA Z ZIEMNIAKAMI 250 ML (9)

II DANIE: NALEŚNIKI (1,3,7) Z SEREM BIAŁYM (7) 260 G Z JEŻYNAMI, JAGODAMI I TRUSKAWKAMI I JOGURTEM (7) 50 G, WODA Z CYTRYNĄ 200 ML

PODWIECZOREK: CHLEB BAROWY Z MAKIEM 20 G (1), MASŁO 5 G (7), POLĘDWICA GOBARTO 15 G, RZODKIEW BIAŁA 12 G, KALAREPA DO GRYZIENIA 20 G, HERBATA MIĘTOWA 200 ML

PIĄTEK 26.02.2021

ŚNIADANIE: PŁATKI ŻYTNIE (1) NA MLEKU (7) 200 ML, CHLEB BEZ DROŻDŻY 20 G (1), MASŁO 5 G (7), SZYNKA OD SZWAGRA 15 G , CUKINIA 10 G, HERBATA OWOCE SADU 200ML

II ŚNIADANIE: MANDARYNKA 60 G

ZUPA: KRUPNIK 250 ML (1,9)

II DANIE: ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM 150 G, KOTLET RYBNY PIECZONY Z MIRUNY 60 G (1,3,4), BUKIET WARZYW NA PARZE 100 G, KOMPOT WIELOWOCOWY 200 ML

PODWIECZOREK: MINI GRAHAMKA 35 G (1), MASŁO 5 G (7), TWAROŻEK ZE SZCZYPIORKIEM 40 G (7), HERBATA MALINOWA 200 ML


JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC NIEZNACZNEJ MODYFIKACJI.

Numery alergenów występujących w posiłkach:
  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

W wędlinach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, pieprz cytrynowy, kolendra. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.