KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 19.10.2020

 

ŚNIADANIE: PŁATKI ŻYTNIE (1) NA MLEKU (7) 200 ML, CHLEB DOMOWY 20 G (1), MASŁO 5 G (7), SER ŻÓŁTY 20 G (7), POMIDOR CZERWONY 12 G, HERBATA ŻURAWINOWA 200 ML

 

II ŚNIADANIE: WINOGRONA CIEMNE 60 G

 

ZUPA:  KREM Z BROKUŁÓW 250 ML (9)

 

II DANIE: MAKARON  RURKI GOTOWANY 150 G (1), KOLOROWY KOCIOŁEK  (UDZIEC Z INDYKA, DYNIA, CUKINIA, POMIDORY) 160 G, KOMPOT OWOCOWY 200 ML

 

PODWIECZOREK: MINI GRAHAMKA 20 G (1), TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ 40 G (7),  HERBATA POZIOMKOWA 200 ML

 

WTOREK  20.10.2020

 

ŚNIADANIE: KAKAO 200 ML (7), CHLEB CHŁOPSKI 20 G (1), CHLEB BALTONOWSKI 20 G (1), MASŁO 10 G (7), STÓŁ SZWEDZKI: SZYNKA JAK ZE WSI 15 G, PASTA Z CIECIERZYCY 40 G (6), ROSZPONKA 5 G, PAPRYKA ZIELONA 10 G

 

II ŚNIADANIE: KALAREPA DO GRYZIENIA 40 G

 

ZUPA:  OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI  250 ML (9)

 

II DANIE: KASZA GRYCZANA GOTOWANA 150 G (1), SCHAB WIEPRZOWY DUSZONY Z SOSEM WŁASNYM 60 G, MINI MARCHEWKA GOTOWANA 100 G, KOMPOT ŚLIWKOWY 200 ML

PODWIECZOREK: MINI KAJZERKA 20 G (1), MIÓD 15 G, CIEPŁE MLEKO 150 ML (7)

 

ŚRODA 21.10.2020

 

ŚNIADANIE: KASZA MANNA (1) NA MLEKU (7) 200 ML, CHLEB BEZ DROŻDŻY 20 G (1), MASŁO 5 G (7), SZYNKA KRUCHA 15 G, SAŁATA LODOWA 5 G, RZODKIEW BIAŁA 5 G, HERBATA MALINOWA 200 ML

II ŚNIADANIE: JABŁKO 120 G

ZUPA: POMIDOROWA Z MAKARONEM 250 ML (1,9)

II DANIE: ZIEMNIAKI GOTOWANE Z KOPERKIEM 150 G, PIERŚ Z KURCZAKA W PANIERCE SMAŻONY 60 G, BURACZKI GOTOWANE 100 G, KOMPOT AGRESTOWY 200 ML

PODWIECZOREK: ROGAL KAROLINKA 35 G (1), KOKTAJL WIŚNIOWO-JOGURTOWY 150 ML (7)

CZWARTEK 22.10.2020

 

ŚNIADANIE: KAWA ZBOŻOWA 200 ML (7), CHLEB WIELOZIARNISTY 20 (1), CHLEB SŁONECZKO 20 G (1), MASŁO 10 G (7), STÓŁ SZWEDZKI: PASTA Z TUŃCZYKA Z JAJKIEM 40 G (3,4), KIEŁBASA ŻYWIECKA 15 G, CUKINIA ŻÓŁTA 10 G

II ŚNIADANIE: BATAT SUSZONY 18 G

ZUPA: KOPERKOWA 250 ML (6,9)

II DANIE: PIEROGI Z SEREM 150 G (1,3,7) PODANE Z KAWAŁKAMI OWOCÓW (MALINA, TRUSKAWKA, CZARNA PORZECZKA) 100 G, WODA Z CYTRYNĄ 200 ML

PODWIECZOREK: CHLEB BEZ DROŻDŻY 20 G (1), MASŁO 5 G (7), SZYNKA WIEJSKA 15 G, OGÓREK ZIELONY 10 G

PIĄTEK 23.10.2020

 

ŚNIADANIE: PŁATKI JĘCZMIENNE (1) NA MLEKU (7) 200 ML, CHLEB ZDROWIE 25 G (1), MASŁO 5 G (7), POLĘDWICA SOPOCKA 15 G, POMIDOR CZERWONY 10 G, HERBATA TRUSKAWKOWA 200 ML

II ŚNIADANIE: GRUSZKA 85 G

ZUPA: RYŻANKA 250 ML (1,9)

II DANIE: ZIEMNIAKI GOTOWANE Z KOPERKIEM 150 G, DORSZ PIECZONY 65 G (1,3,4), BUKIET WARZYW GOTOWANY100 G, KOMPOT Z CZERWONEJ PORZECZKI 200 ML

PODWIECZOREK: MINI GRAHAMKA 20 G (1), MASŁO 5 G (7), SEREK BIAŁY Z MIODEM 40 G (7), MARCHEWKA DO GRYZIENIA 30 G, CIEPŁE MLEKO 150 ML (7)

JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC NIEZNACZNEJ MODYFIKACJI.

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:
  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

W wędlinach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, pieprz cytrynowy, kolendra. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.