KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 10.05.2021

ŚNIADANIE: PŁATKI JĘCZMIENNE (1) NA MLEKU 250 ML (7), CHLEB ŻYTNI 20 G (1), MASŁO 5 G (7), SCHAB WĘDZONY 15 G, SEREK BIAŁY JOGURTOWY 20 G (7), RZODKIEWKA RÓŻOWA 12 G, HERBATA MALINOWA Z CYTRYNĄ 200 ML

II ŚNIADANIE: JABŁKO 80 G

ZUPA: BRUKSELKOWA Z ZIEMNIAKAMI I ŚWIEŻĄ NATKĄ 250 ML (9)

II DANIE: MAKARON SPAGHETTI GOTOWANY 120 G (1) Z SOSEM MIĘSNO-POMIDOROWYM I POSYPANYM SEREM ŻÓŁTYM (7) 60 G, KAPUSTA PEKIŃSKA Z PAPRYKĄ I KUKURYDZĄ 100 G, WODA Z CYTRYNĄ 200 ML

PODWIECZOREK: BUŁKA WŁOSKA 35 G (1), MASŁO 5 G (7), MIÓD 15 G, CIEPŁE MLEKO 150 ML (7)

WTOREK 11.05.2021

ŚNIADANIE: KAWA INKA NA MLEKU 200 ML (7), CHLEB Z ZIARNAMI 20 G (1), CHLEB JESIENNY 20 G (1), MASŁO 10 G (7), STÓŁ SZWEDZKI: PASTA Z TUŃCZYKA I TWAROGIEM 40 G (4,7), SZYNKA Z LIŚCIEM 15 G (7), RUKOLA 3 G, RZODKIEW BIAŁA 12 G

II ŚNIADANIE: LISTEK OWOCOWY O SMAKU JABŁKO-JEŻYNA 16 G                               

ZUPA: KREM Z MARCHEWKI, GROSZKU I RYŻEM POSYPANE ŚWIEŻĄ NATKĄ 250 ML (9)

II DANIE: KASZA KUSKUS 120 G, SCHAB PANIEROWANY Z PIECA 60 G (1,3), BURACZKI GOTOWANE Z JABŁKIEM I CEBULKĄ 100 G, KOMPOT ŚLIWKOWY 200 ML

PODWIECZOREK: MINI KAJZERKA 20 G (1), MASŁO 5 G (1), DŻEM OWOCOWY (WYRÓB WŁASNY) 15 G, MAŚLANKA NATURALNA DO PICIA 150 G (7)

ŚRODA 12.05.2021

ŚNIADANIE: JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM 55 G (3,7), MINI GRAHAMKA 40 G (1) Z MASŁEM CZOSNKOWYM 10 G (7), SZYNKA DZIADKOWA 15 G, SAŁATA LODOWA 4 G, BAWARKA 200 ML (7)

II ŚNIADANIE: BANAN 80 G                             

ZUPA: OGÓRKOWA ZABIELANA ŚMIETANĄ 12% 250 ML (7,9)

II DANIE: KASZA BULGUR GOTOWANA 120 G (1), GULASZ DROBIOWO-WIEPRZOWY DUSZONY 60 G (1), FASOLKA SZPARAGOWA KOLOROWA GOTOWANA NA PARZE 100 G, KOMPOT AGRESTOWY 200 ML

PODWIECZOREK: BUŁKA ŻYTNIA 35 G (1), MASŁO 5 G (7), TWAROŻEK Z CYNAMONEM 40 G (7), KAKAO NA MLEKU 150 ML (7)

CZWARTEK 13.05.2021

ŚNIADANIE: CIEPŁE MLEKO Z MIODEM 200 ML (7), CHLEB CHŁOPSKI 20 G (1), CHLEB BALTONOWSKI 20 G (1), MASŁO 10 G (7), STÓŁ SZWEDZKI: PASTA BROKUŁOWA ZE SŁONECZNIKIEM 40 G , SZYNKA WIEJSKA 15 G PAPRYKA ŻÓŁTA 12 G, POMIDOR 12 G

II ŚNIADANIE: MELON 80 G                             

ZUPA: KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI 250 ML (9)

II DANIE: NALEŚNIKI Z JABŁKAMI POLANE SEREM BIAŁYM I JOGURTEM 280 G (1,3,7), KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 ML

PODWIECZOREK: CHLEB BAROWY Z MAKIEM 20 G (1), MASŁO 5 G (7), SER ŻÓŁTY 20 G (7), TALERZ WITAMINEK: SŁUPKI MARCHEWKI, KRĄŻKI Z KALAREPKI I RZODKIEWKI 120 G, HERBATA MIĘTOWA 200 ML

PIĄTEK 14.05.2021

ŚNIADANIE: RYŻ NA MLEKU 250 ML (7), CHLEB ZDROWIE 20 G (1), MASŁO 5 G (7), PASTA Z CIECIERZYCY 20 G (6), SZYNKA ZŁOTOPOLSKA 15 G, SAŁATA KARBOWANA KOLOROWA 5 G, HERBATA TRUSKAWKOWA 200 ML

II ŚNIADANIE: GRUSZKA 85 G                                      

ZUPA: ZACIERKOWA Z WARZYWAMI I NATKĄ 250 ML (1,9)

II DANIE: ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM GOTOWANE 150 G, KOTLET RYBNY Z DORSZA 60 G (1,3,4), SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY I JABŁKA 100 G, KOMPOT WIŚNIOWY 200 ML

PODWIECZOREK: JOGURT NATURALNY Z MALINAMI 150 ML (7), ROGAL MAŚLANY 35 G (1), HERBATA OWOCE SADU 200 ML


JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC NIEZNACZNEJ MODYFIKACJI.

Numery alergenów występujących w posiłkach:
  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

W wędlinach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, pieprz cytrynowy, kolendra. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.