KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grupa X - Zajączki

Każdy nauczyciel pozostaje do dyspozycji dzieci i rodziców w godzinach  7.00-16.50.
Formą kontaktu jest e-mail.


Nauczycielki:

Anna Maśluch       amasluch@edu.um.warszawa.pl

Tatiana Grabowska


Szanowni Rodzice, informujemy, iż godziny pracy grupy przedszkolnej mogą ulec zmianie.

NASZA GRUPA PRACUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Poniedziałek:

7.00-17.30

7.00-17.30 dzieci przebywają w grupie X Zajączki


Wtorek:

7.00-17.00

7.00-17.00 dzieci przebywają w grupie X Zajączki

17.00-17.30 dzieci przebywają w grupie IX Jeżyki


Środa:

7.00-17.30

7.00-17.30 dzieci przebywają w grupie X Zajączki


Czwartek:

7.00-17.30

7.00-17.30 dzieci przebywają w grupie X Zajączki


Piątek:

7.00-16.50

7.00-16.50 dzieci przebywają w grupie X Zajączki

16.50-17.30 dzieci przebywają w grupie IX Jeżyki

ZAJĘCIA DODATKOWE:

Język Angielski: 

Wtorek:11.15-11.35

Gimnastyka:

Poniedziałek: 13.10-13.40

Rytmika: 

Czwartek:10.00-10.30

Tworzymy własne książki

W piątek Zajączki miały przyjemność własnoręcznie tworzyć okładki do książek, które wykonały z pomocą rodziców w domu. Cała praca twórcza odbywała się w wyśmienitych nastrojach. Następnie wspólnie mieliśmy możliwość oglądać, czytać i zachwycać się gotowymi książkami.  Zdjęcia wykonała...

Innowacja czytelnicza "Kamishibai-magia papierowego teatru" - "Czerwony Kapturek"

Na wielkoformatowych kartach narracyjnych dzieci obejrzały klasyczną baśń „Czerwony kapturek” z intrygującymi ilustracjami. Jak zawsze papierowy teatr „zaczarował dzieci” i dostarczył wspaniałych przeżyć. Przedszkolaki wzięły udział w  zabawie matematycznej „Koszyczek C...

Innowacja "Młody Europejczyk - Grecja",

Realizacja innowacji "Młody Europejczyk" przybliżyła dzieciom kulturę Grecji. Dzieci dowiedziały się, ze Grecja to kraj pełen słońca, otoczony turkusowymi wodami mórz. Wiedzą już jak wygląda grecka flaga, której wizerunek utrwalały w pracy plastycznej. Poznały stolicę Grecji - Ateny, powitały się greckim ...

Zwierzęta ze wsi

W środowy poranek Zajączki rozmawiały na temat zwierząt żyjących na wsi, poznały cechy krajobrazu wiejskiego, oraz wykonały pracę plastyczną "Wesołe kurki" za pomocą białych kartek, plastikowych widelców oraz kolorowych farb.  Zdjęcia wykonała Tatiana Grabowska...

Dzień Książki

Podczas obchodów Dnia Książki przedszkolaki brały udział w zabawie matematycznej „Książeczki na półeczki” utrwalajacej orientację w przestrzeni   nad, pod, pomiędzy, z lewej, z prawej strony , dzieci  przeliczały również w dostępnym zakresie. Podczas pracy nad projek...